marți, 24 mai 2011

Nihil sine Deo

                                                       
    Un general de 97 de ani: "La sfârşit, regele a dat mâna cu noi toţi. M-am pus ultimul în rând. Şi când a ajuns la mine, i-am spus: "Majestate, ieşiţi din amorţeala în care trăiţi. Luptaţi-vă, că nu se luptă nimeni pentru dumneavoastră!". Şi mi-a răspuns: "Singur?!".

Cum este posibil ca timp de 64 de ani toţi intelectualii să-l lase singur în luptă pe MS Regele Mihai? Dar armata? Dar restul? Teroarea comunista i-a împiedecat pe majoritatea, dar după revoluţie? Ce au făcut în favoarea MS Regele Mihai?
De ce cele 20 000 000 de români nu sunt alături de Rege? Pentru că este cinstit?? Pentru că este drept? Pentru că reprezinta cu cinste ţara ori unde ajunge în străinatate? Pentru că nu este ateu? Pentru că are bun simţ? Pentru că este educat? Pentru că Biserica Română l-a declarat "Unsul lui D-zeu“ ?
Multi sunt îndobitociti de comunism. Nu sunt vinovaţi...păcat , mulţi dintre români traiesc încă în întuneric ... am găsit oameni atât de încrezatori în minciunile comuniste care le'au fost spuse încat nu este cale să îi convingi cum merg sau cum au mers treburile în ţara noastră cu adevărat…


Poate că România nu merită un Rege ca MS Regele Mihai, poate nu ne-ar strica şi noua sa-l avem de model pe MS Regele Mihai. Indiferent cât de mult am citit sau cât de multe diplome ne-am atarnat în cui puţina modestie nu ne strică nici unuia dintre noi şi puţin respect unul faţa de celălalt....
Nu ne-ar strica puţin mai multă încredere în Dumnezeu că Monarhia mai poate reveni ca formă de guvernământ în România...şi Monarhia poate salva România!

luni, 9 mai 2011

Imnul Regal



 La 10 mai 1881, la încoronarea Regelui Carol I şi a Reginei Elisabeta, neexistând un imn naţional, s-a cântat Got erbalte, imnul austriac(tradus "Doamne sfinte, întăreşte pe al nostru rege"). Până atunci, la solemnităţile oficiale se cânta Marşul Triumfal, compus în anul 1861 de sublocotenentul Eduard Hübsch, şeful muzicii Regimentului 2 de linie. Acesta era intonat în tempo de marş de muzicile militare, ca Onor la domnitor şi steag.  În 1881, Vasile Alecsandri îi propune lui Hübsch să pună muzică pe versurile sale închinate suveranului şi ţării. Drept urmare, în anul 1884, marşul lui Hübsch şi creaţia poetică a lui Alecsandri, Trăiască Regele, se matamorfozează în Imnul Regal, executat de acum încolo într-un tempo de imn.

Trăiască Regele!

vineri, 6 mai 2011

Ziua Monarhiei

Acum 145 de ani, la 10 Mai 1866, Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domn constituţional al României, în faţa Parlamentului: „Jur de a fi credincios legilor Ţării, de a păzi religiunea României, precum şi integritatea teritoriului ei şi de a domni ca Domn constituţional".
Provenit dintr-o familie germană cu vechi tradiţii, el era fiul Iosefinei şi al lui Carol Anton de Hohenzollern-Sigmaringen.
Timp de aproape un secol, Romania şi-a sărbatorit la 10 mai regii din familia Hohenzollern-Sigmaringen, reunind în esenţa evenimentului trei momente marcante din istoria sa: în 1866, la Bucureşti, în faţa Parlamentului, Carol I jura că va fi credincios legilor ţării, că va păzi religia românilor, integritatea teritoriului şi că va domni ca domn constituţional; la 10 mai 1877, pe baza rezoluţiei votate de Parlament cu o zi înainte, Carol I proclama independenţa faţă de Poarta Otomana; iar la 14 martie 1881, Carol primeşte titlul de Rege al României; ca urmare, la 10 mai acelaşi an, România e proclamată Regat.

Dupa 1990, ziua de 10 mai a fost trecută "sub tacere" de către noua putere, asta şi pentru că simbolul monarhiei (deşi se împlineau atunci 43 de ani de la abdicarea forţată a regelui), era încă puternic; dovada cea mai clară este insistenţa regimului Iliescu împotriva venirii în ţară a Regelui Mihai I, dar şi primirea acestuia (la prima vizita în Romania) de către un milion de oameni, la Bucureşti, în 1992.

10 mai ar trebui să fie, în fiecare an, ziua de cunoaştere a monarhiei, ca episod special al istoriei noastre, nu doar o sărbătoare formală....
Unii dintre noi sărbătorim 10 mai ca adevărata zi naţională a României,  în acest an celebrăm şi aniversarea a 90 de ani ai Majestatii Sale Regelui Mihai I. Cu aceste ocazii, Casa Regală organizează mai multe  momente publice în perioada 9-13 mai. La unele dintre acestea accesul publicului este liber, lista acestor evenimente o puteţi accesa la următorul link: http://www.familiaregala.ro/news/1935/53/Ceremonii-cu-ocazia-Zilei-de-10-Mai-si-a-Jubileului-de-90-de-ani-ai-Regelui-Mihai/