luni, 7 martie 2011

De ce Monarhie constituţională în România?

  Bună tuturor, probabil vă întrebaţi de ce am dorit să fac un blog despre o asemenea temă, am să iau motivele pe rând...

  Pentru că dintre toate formele de guvernământ din secolul precedent cea mai prosperă perioadă a României a fost categoric cea în care ţara noastră a fost Monarhie.

  Pentru că avem datoria sfântă ca în anul în care aniversăm 130 de ani de la proclamarea Regatului României să facem paşii necesari pentru revenirea noastră la normalitate. 

   Pentru că au trecut mai bine de 21 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. România este, astăzi, într-o criză morală şi economică fără precedent.  Încredere oamenilor în instituţiile Statului, în dreptate şi în justiţie este mai mică, pe zi ce trece. 
  
  Pentru că revoluţia din decembrie 1989 ar fi trebuit să fie semnalul reîntoarcerii noastre la tradiţiile pe care am fost siliţi să le abandonăm în decembrie 1947 prin forţarea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României să abdice. Din păcate, cei care au preluat puterea atunci au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a împiedica acest lucru, ba mai mult, pentru compromiterea ideii de Monarhie Constituţională.
  
  Pentru că, Familia Regală a României şi-a dovedit ataşamentul faţă de România, faţă de valorile ei democratice în nenumărate rânduri şi e unica rază de speranţă în readucerea moralităţii în viaţa publică şi redarea încrederii populaţiei în instituţiile Statului. 

  Pentru că după mai bine de 60 de ani de rătăcire, merităm să ne recăpătăm sufletul. Iar România merită ca pe creştetul ei, înălţat în libertate, să reapară Coroana Regală!

  Acestea sunt pricipalele motive pentru care este datoria noastră de onoare să readucem România pe cursul ei istoric firesc, prin revenirea la forma de guvernământ tradiţională, de Monarhie constituţională, şi readucerea Familiei Regale de România pe tronul pe care Regele Mihai a fost silit să-l părăsească de comunişti în decembrie 1947. 

Monarhia constituţională, care a pus temelia României moderne trebuie să revină ca formă de guvernământ în România!

Un comentariu: